Rapid prototyping voor Martin Gijzemijter

Martin Gijzemijter is schrijver, dichter en songwriter. Hij plaatst dagelijks gedichten op Facebook over het leven, kracht, geluk en verdriet. Hij heeft van zijn werk diverse boeken en wenskaarten uitgegeven. Afgelopen jaren heeft Martin veel mensen weten te boeien en binden. Ze volgen zijn Facebookpagina op de voet.

Hoofd vol ideeën

Martin is bijzonder creatief en heeft een hoofd vol ideeën. Zijn grootste wens is om een eigen lijn producten uit te brengen met daarop zijn gedichten. Zo denkt hij aan een gedenklichtje, een tegeltje, een theeglas en nog veel meer. Hij weet dat er veel mensen blij van zullen worden dus hij wil dit in eigen beheer via z’n eigen website aanbieden. Om z’n ideeën tot uitvoering te brengen heeft hij al diverse partijen gesproken. Helaas lukte het telkens niet om tot iets concreets te komen. Martin zat vast!

Accent denkt mee

Onze post op Linkedin over de nieuwe lasersnijder en vlakbedprinter werd opgemerkt door Anouchka. Anouchka is een gedeelde relatie van Martin en mij. Anouchka tipte Martin over de nieuwe mogelijkheden die Accent biedt. Enkele berichtjes heen en weer maakte ons beiden enthousiast en de afspraak was snel gemaakt: Een kop koffie bij Martin in Lelystad. Die ochtend hebben we uitvoerig over zijn ideeën gebrainstormd.

Van idee naar prototype

Met een paar schetsen en wat aantekeningen zijn we die middag al aan de slag gegaan. Het tegeltje was zo gepiept: We hebben een aantal testprints gemaakt en er een creatieve (en betaalbare) verpakking omheen bedacht. Ook voor het gedenklichtje hadden we al een idee hoe we het zouden gaan doen. Om de ideeën af te stemmen hebben we hem eerst in 3D getekend. Na een paar aanpassingen werd het tijd voor het echte werk! Met onze machines hebben we er een prototype van gemaakt (zie filmpje hieronder). Een paar dagen later kon ik Martin de modellen presenteren. Hij was razend enthousiast en postte het spontaan op Facebook. Binnen enkele minuten ontving hij al tientallen likes en positieve reacties! We gaan het nu verder uitwerken en een begroting maken.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/265539077" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Een gouden combinatie

Een tof idee blijft een idee als je het niet concreet maakt. Met het juiste inzicht en kennis kan je met software, een CNC frees, 3D-printer, vlakbedprinter en lasersnijder eigenlijk alles maken. Met dit concept ga je rekenen en er aan schaven tot dat er een haalbaar product ligt. Wat een geweldig leuk vak hebben wij en wat ongelooflijk leuk om met Martin te gaan samenwerken. Als je het mij vraagt een gouden combinatie!

Wil jij dat ook?

Zit jouw hoofd ook zo vol geweldige ideeën en wil je er iets mee doen? Wij maken het concreet voor je! Bel 0341-357777 of mail [email protected] voor een vrijblijvende afspraak.