Over ons

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Accent groeit en innoveert!

Over ons, wij zijn ons bedrijf aan huis begonnen in 1986 als Van der Poll Offset drukkerij. Onze eerste klant was tennisvereniging De Vale Ouwe waarvoor wij nog steeds het clubblad De Shotteraar drukken.

 

 1. 1986: Eerste drukkerijactiviteiten
  De eerste echte drukpers was een Gestetner 211. Ergens in een donkere kamer stond de reprocamera met de bijbehorende ontwikkelmachine voor de offsetplaten. Prachtig, al die rolletjes, zuigertjes en wieltjes.
 2. Opmaak was handwerk
  De opmaak gebeurde in veel gevallen door op een A4-tje met montagevel eronder de getypte tekst en/of gerasterde foto in te plakken. De koppen brachten we met de hand aan door wrijflettertjes aan te brengen.
 3. 1988: Eerste DTP-computer
  Een paar jaar later deed de computer zijn intrede. Dat was een Atari Mega ST4 met 4 Mb intern geheugen en een 20 Mb hardeschijf. De software die voor de opmaak gebruikt werd was Calamus, een soort Atari kloon van de toen nog voor ons onbetaalbare Quark Xpress en/of Pagemaker. Het werkte geweldig want we konden nu de montage met verschillende lettertypes op het beeldscherm doen! Internet en e-mail bestonden nog niet dus de proeven moesten toch op papier naar de klant. Onze eerste laserprinter was ook van Atari, 300dpi. Peperduur maar supersnel, voor die tijd.
 4. 1995: Opening printshop
  Na een paar aan- en verbouwingen verhuisden we het bedrijf in 1995 naar het centrum van Putten om daar ook een copyshop te openen. De naam van het nieuwe bedrijf was Accent Copy Center & Drukkerij. Voor de partikulierenmarkt leverden wij oa. geboortekaartjes en huwelijkskaarten. Daarnaast kon de particulier met een kopieerkaart terecht voor een zg. doe-het-zelf kopie. Door onze laagdrempelige winkel kwamen er ook veel meer (startende) bedrijven en detalisten bij ons binnen.
 5. 1997: Overname reprobedrijf
  In 1997 hebben wij het in Putten gevestigde reprobedrijf Van Losenoord overgenomen. Op dat moment konden wij grootformaat printen en kopieren, bijvoorbeeld bouwtekeningen en grote presentaties. Daarmee breidde onze klantenkring zich uit met bouwbedrijven en architecten.
 6. 2005: Verhuizing naar bedrijventerrein
  De zakelijke markt ontwikkelde zich in de jaren waardoor wij besloten ons puur te richten op bedrijven en verenigingen. Wij zijn daarom in 2005 verhuisd van het centrum naar het bedrijventerrein Hoge Eng. Hier hebben wij ons ontwikkeld tot een grafisch dienstverlener en totaalleverancier voor het MKB.
 7. 2007: uitbreiding reclameproductie
  Inmiddels werken wij met creatieve en/of competente medewerkers, moderne machines en hebben vele disciplines onder 1 dak. Van fotografie, vormgeving/opmaak, prepress, drukken, printen, beletteren van bijvoorbeeld borden en bussen tot mailings inpakken, XXL-spandoeksystemen printen en monteren.

Volg ons op social media

CONTACT INFO

Accent Signing & Drukwerk - Calumma
[email protected]

Accent Plaatprinten en -frezen, lasersnijden en bouwtekeningen
[email protected]

Privacy Policy
Algemene voorwaarden

Home
Portfolio
Nieuws
Leren en afstuderen
Vacatures

Contact

 

BLIJF OP DE HOOGTE

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.